Door - Tom Cosyns

Ongedierte, een veelvoorkomend probleem in huis en tuin

Een mooie tuin hebben is allemaal leuk, totdat je last hebt van ongedierte. Als je jouw tuin niet goed en regelmatig onderhoud zal je last hebben van ongedierte. Niet alleen in de tuin zijn ze er, maar ze kunnen ook in jouw huis terecht komen. Eenieder heeft ooit te maken gehad met dit probleem. Welke mogelijkheden zijn er om het ongedierte te bestrijden? Lees in dit artikel over de wat je kunt doen.

Hoe kan je het probleem van ongedierte oplossen?

  1. Zoek natuurlijke vijanden

In de tuin kan je op natuurlijke wijze ongewilde beestjes verwijderen. Deze methode is gezonder voor het milieu dan het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. Er zijn beestjes die op het menu staan van andere dieren. Katten houden niet van muizen. Een kat in huis zal je goed doen, als je last hebt van muizen. Je kunt ook plantjes inzetten om ongedierte te bestrijden zoals de neemplant en knoflookplant. Deze plantjes kun je ook in huis plaatsten.

  1. Houd je tuin en huis schoon

Het is belangrijk om vervaagde bloemen, gevallen bladeren en onkruid te verwijderen, omdat rottend plantmateriaal een uitstekende broedplaats is voor schimmels, tuininsecten en ziekten. Neem een kleine emmer mee, wanneer je in de tuin gaat en gebruik het om getrokken onkruid te verzamelen.

Houd je huis ook schoon. Ruim regelmatig op en plaats de afvalbak ver van huis. Zorg er ook voor dat je alle ingangen van waar ongedierte naar binnen kan komen dicht maakt.

  1. Plaatst insectenvallen

Gebruik regelmatig insectenvallen. Er zijn verschillende insectenvallen die je in de tuin als in jouw huis kunt gebruiken, zoals de mepper en mechanische vallen. Deze zijn verkrijgbaar bij de meeste tuincentra. Wanneer je de plakkertjes op de grond plaatst en tussen de scheuten of takken van planten, vangen ze veel tuinwantsen die door jouw tuin reizen. Heb je last van muizen in huis, dan zullen de mechanische vallen goed helpen.

  1. Insecticide oliën en zepen

Insecticide oliën en zepen zijn effectief voor het doden van zachte insecten zoals bladluis, wolluis en witte vlieg. Hoewel ze minder effectief zijn tegen volwassen insecten, kunnen ze toch worden gebruikt om hun onrijpe larvenstadia te beheersen. Dus een belangrijke factor bij het toepassen van deze natuurlijke insectenverdelgers is de juiste timing. Er zijn ook oliën die je op je lichaam kan aanbrengen als je last hebt van muggen in huis.

De vetzuren in een insecticide zeep zullen de buitenste laag van het insect binnendringen, waardoor de cellen instorten. Dit moet rechtstreeks op het insect worden aangebracht. Vergeet niet dat het niet effectief is zodra het droogt. Insecticide zepen zijn het minst giftige type pesticide en brengen geen schade toe aan nuttige insecten zoals lieveheersbeestjes en bidsprinkhanen.

  1. De bestrijdingsservice bellen

Wanneer je last heb van ongedierte en geen enkele huismiddeltje of bovenstaande tips helpen, dan wordt het tijd dat je de bestrijdingsservice inschakelt. De bestrijdingsservice pakt op professionele wijze deze ongewilde beestjes aan en voor je het denkt ben je verlost van het ongedierte. Bovenstaande tips kunnen alleen helpen als er niet veel ongedierte is. Laat de plaag van ongedierte over aan de bestrijdingsservice.