Door - Tom Cosyns

Welke opties voor trampolines zijn er?

Op zoek naar een leuke toevoeging voor jouw kinderen aan de tuin? Een populaire keuze is nog altijd de trampoline. Dit toestel geeft uren plezier aan kinderen, maar ook volwassenen. En in je zoektocht naar een mooie trampoline heb je verschillende mogelijkheden. Ga je voor een ronde of rechthoekige trampoline? En voor welke afwerking kies je? Door de vele mogelijkheden ben je altijd in staat om de trampoline aan te schaffen die jij in gedachten hebt.

Trampoline op de grond of inbouw

Een trampoline inground is erg geliefd bij jonge gezinnen: het is voor kinderen makkelijker om op de trampoline te komen, maar ook om er weer af te gaan. Daarnaast is het ook veiliger dan wanneer de trampoline boven de grond staat. Valt een kind van de trampoline af, dan is de kans op letsel groter. Tot slot is een inground trampoline ook een mooiere optie: de afwerking is strakker, waardoor ook je tuin er een stuk mooier bij ligt. Er zijn ook redenen om voor een trampoline op de grond te kiezen. Wellicht wil je een trampoline maar tijdelijk laten staan of wil je niet dat er iets aan je tuin gebeurt voor het plaatsen van een inground trampoline.

Kies de gewenste afwerking

Qua afwerking zijn er verschillende mogelijkheden. In de eerste plaats heb je diverse vormen: er zijn zowel ronde als rechthoekige trampolines verkrijgbaar in meerdere maten. Wat de juiste keuze is, is grotendeels afhankelijk van de beschikbare ruimte en jouw persoonlijke voorkeur. Daarnaast kun je ook kiezen voor een trampoline met veiligheidsnet: dit is een extra mate van bescherming die je kunt toepassen. Tot slot zijn er mogelijkheden qua kleur: zowel trampolines met groen als grijs randkussen zijn verkrijgbaar.  Wil jij een inground trampoline laten plaatsen? Je kunt deze gemakkelijk laten ingraven door professionals, zodat je hier zelf geen tijd aan kwijt bent!