Door - Tom Cosyns

Soorten glazen serres

De voordelen van serre schuifwanden zijn talrijk. Afgezien van het maken van de ruimte comfortabeler en mooier, ze ook zorgen voor een grotere outdoor onderhoudende ruimte. Ze kunnen worden geïnstalleerd in bijna elke stijl en kleur, van traditioneel tot modern. Er zijn veel verschillende soorten serre glazen schuifwanden. Laten we eens een kijkje nemen op een aantal van hen. Deze omvatten schuifdeuren in Franse stijl, schuifdeuren in zakstijl, en het Heroal S 20 C volledig glazen systeem. Als je kiest voor een tuin overkapping heb je natuurlijk geen schuifwanden nodig.

Glazen wanden stapelen

Als u op zoek bent naar een serre met een glazen dak, vraagt u zich misschien af wat de verschillen zijn tussen een serre en een oranjerie. De twee soorten glasconstructies hebben hetzelfde doel: de binnenruimte beschermen tegen weersinvloeden. Een serre is weerbestendig, terwijl een wintertuin een commerciële uitbreiding van het huis is. Beide types hebben geïsoleerde glazen wanden en daken, en sommige bieden zelfs bescherming tegen de zon en geïntegreerde led-verlichting.

Stapel- en schuifglaswanden zijn de ideale keuze voor residentiële toepassingen op maat. Deze wanden kunnen zo worden geplaatst dat ze elkaar overlappen en in een open ruimte “parkeren”. Wanneer ze gesloten zijn, grijpen ze in elkaar om een naadloze barrière te vormen. Deze wanden worden vaak gebruikt als glazen wanden in residentiële zwembaden, en zijn ook verkrijgbaar zonder vloerrails. Stapelwanden zijn ook zeer geschikt voor residentiële zwembadoverdekkingen. Omdat ze zo’n grote selectie van paneelparkeeropties bieden, kunnen ze naadloos worden geïntegreerd in elk huis.

In combinatie met terrasoverkappingen creëren deze glazen schuifwanden een ongelooflijke tuinkamer. U kunt het hele jaar door van de tuin genieten dankzij deze innovatieve oplossingen. Veel gerenommeerde bedrijven bieden glazen schuifwanden aan, waaronder Western Window Systems en Milgard Windows & Doors. Gespecialiseerde partners bieden adviesdiensten voor huiseigenaren. Zij kunnen helpen bij het kiezen van de beste optie voor hun woning. En met hun duurzame kwaliteit zijn Heroal glazen wanden de meest veelzijdige en mooiste optie voor serres en tuinoverkappingen.

Schuifdeuren in Franse stijl

Als u op zoek bent naar een meer traditionele look voor uw serre, kunt u overwegen om Franse schuifdeuren te installeren. Deze deuren schuiven zijwaarts op rails in het deurkozijn en nemen weinig ruimte in wanneer ze geopend zijn. U kunt meubels dicht bij de deuren plaatsen om het uitzicht niet te belemmeren. Ze zijn ook relatief gemakkelijk te onderhouden. Veel fabrikanten bieden modellen die voldoen aan de ADA-normen, dus u kunt de verkoper vragen naar opties die aan uw behoeften voldoen.

Deze deurstijl is verkrijgbaar in zowel aluminium als PVC kozijnen en is een goede keuze als u een groot glasoppervlak wenst. De slanke kozijnen maken het mogelijk om een breed scala aan hardware en design kenmerken te integreren, en zijn volledig waterdicht. Beide stijlen zijn energie-efficiënt en zijn een goede keuze als u het natuurlijke licht en de ruimte in uw huis wilt vergroten.

Als u een meer traditionele look wilt voor uw serre, kunt u een klassieke orangerie overwegen. De orangerie heeft een plat dak, openslaande deuren in Franse stijl en glazen wanden, die het mogelijk maken om de ruimte open te stellen bij warmer weer. Traditioneel werden oranjerieën gebruikt voor het kweken van citrusbomen in Italië, maar later werden ze modieus in Groot-Brittannië. Dit ontwerp stelde mensen in staat citrusbomen en andere exotische vruchten te kweken, zelfs in een koud klimaat.

Glazen schuifwanden

Met de juiste serre glazen schuifwanden, kunt u genieten van het buitenleven zonder dat het ten koste gaat van de binnenkant van uw huis. U kunt genieten van uw uitzicht en het prachtige landschap vanuit uw huis zonder dat dit ten koste gaat van de privacy. U kunt ook gebruik maken van verplaatsbare glazen wanden om het buitenleven in uw huis te brengen. De volgende tips zullen u helpen bij het kiezen van de juiste wand voor uw serre. Wij hopen dat dit artikel u heeft geholpen bij het maken van de juiste beslissing voor uw woning.

Glazen schuifwanden zijn een populaire keuze voor een veranda of serre. Ze laten u het hele jaar door van uw uitzicht genieten zonder het zicht naar buiten te blokkeren. En het moderne ontwerp van deze wanden beperkt het onderhoud tot een minimum. Het enige waar u zich zorgen over hoeft te maken is wanneer het tijd is om schoon te maken, de panelen klappen dan automatisch weer in zichzelf. En u hoeft zich geen zorgen te maken dat er zich geen vuil onder de panelen kan ophopen, want ze worden beschermd door een barrièrevrij top-hung ontwerp.

Glazen schuifwanden zijn een stijlvolle en duurzame optie voor uw serre. Ze zijn gemakkelijk te installeren en worden geleverd met een slot, wat betekent dat u uzelf kunt beschermen tegen de elementen terwijl u nog steeds geniet van het uitzicht op uw tuin. De glaspanelen zijn gemaakt van 0,39″ gehard veiligheidsglas en kunnen worden gecombineerd met zonwerende Fixscreens en gezellige buitengordijnen. Een glazen schuifwand voegt een extra dimensie toe aan uw tuinoverkapping, waardoor deze perfect past bij uw terras.

Volledig glazen schuifwandsysteem heroal S 20 C

Het volledig glazen schuifwandsysteem heroal S 20 C is een hoogwaardige serreglasoplossing die flexibiliteit combineert met gebruiksgemak. Het unieke schuifsysteem heeft één of twee openingsmogelijkheden en kan een oppervlak tot 7.200 x 2.500 mm creëren. De afzonderlijke schuifelementen van het systeem hebben individuele breedtes tussen 60 en 1.200 mm.

Heroal glazen schuifwanden hebben frameloze volledig glazen elementen en zorgen voor een panoramisch uitzicht op de tuin. Ze zijn voorzien van geïntegreerde schuifdempers en stoppers die bij het openen en sluiten als schokdempers fungeren. Bovendien bieden systemen met 5 rails barrièrevrij openen en sluiten. Of u nu een serre-tuinoverkapping plant voor uw nieuwe aanbouw of voor een extra kamer, met het Heroal glazen schuifwandsysteem haalt u het beste uit uw ruimte.

Een ander type schuifwandsysteem is het volledig glazen schuifdeursysteem Heroal S 20 C. Het is niet-geïsoleerd en ontworpen voor overdekte buitenruimten. De kozijnloze vleugels, de drempelloze drempel en de verstelbare schuifmechanismen zijn stuk voor stuk uiterst effectief. De schuifdeuren zijn eenvoudig te bedienen en gemakkelijk te reinigen. Ze zijn voorzien van een ingebouwde vuilafvoer voor een gemakkelijke reiniging.

Stapelwandsysteem heroal OR

De heroal S 20 C is een volledig glazen schuifwandsysteem dat naadloos in het terrasoverkappingssysteem wordt geïntegreerd. De frameloze elementen geven een volledig zicht op de tuin, terwijl geïntegreerde schuifdempers en -stoppers zorgen voor een soepele, probleemloze werking. Bovendien wordt het systeem geleverd met een geïntegreerde vuilafvoer voor eenvoudige reiniging. Het is een perfecte keuze voor het overkappen van een tuinoverkapping, serre of veranda.

De wandsystemen met bewegend glas zijn verkrijgbaar in aluminium Clad Wood-afwerkingen, en afwerkingen op maat zijn op aanvraag verkrijgbaar. Clad Wood interieurafwerkingen zijn verkrijgbaar in Douglas Fir, Pine, Cherry, Walnut, en Red Oak. Western Window Systems en Milgard hebben 3 verschillende ontwerpen voor deze systemen. De zakdeuren zijn gemaakt van aluminium of bekleed hout. Ze kunnen worden afgewerkt met verf, vernis of hout-look afwerking.

Verplaatsbaar glazen wandsysteem heroal S 20 C

De heroal S 20 C is een ongeïsoleerd, volledig glazen schuifwandsysteem dat zorgt voor maximale lichttransparantie en flexibiliteit in binnen- en buitenomgevingen. Met kozijnloze vleugels en drempelloze drempels kan een totaal oppervlak van maximaal 7.200 x 2.500 mm worden gecreëerd. De robuuste roestvrijstalen geleiderails zorgen voor een eenvoudige bediening en duurzaamheid, terwijl de geïntegreerde vuilafvoer reiniging en onderhoud eenvoudig maakt.

Het volledig glazen wandsysteem heroal S 20 C is compatibel met elk bestaand terrasoverkappingssysteem, waardoor een naadloze aansluiting gegarandeerd is. Dit systeem biedt ook ideale bescherming tegen slagregen en biedt uitzonderlijke flexibiliteit. Of u nu een modern ogende serre of een meer traditionele stijl wenst, de glazen schuifwandsystemen van heroal zijn de perfecte keuze. De voordelen van het heroal S 20 C glazen schuifwandsysteem zijn legio en onze gespecialiseerde partners denken graag met u mee over de beste oplossing voor uw serre.

Glazen schuifwandsystemen zijn een geweldige upgrade ten opzichte van traditionele terrasdeuren. Deze schuifwanden geven u de mogelijkheid om de ruimte naar buiten toe te openen, en kunnen aan beide kanten van het huis worden geïnstalleerd. Ze bieden ook flexibiliteit, omdat de panelen scharnierend zijn en in een verscheidenheid van combinaties kunnen worden geconfigureerd. Het moving glass wandsysteem kan zo worden geconfigureerd dat er aan elke kant een paneel is, of dat er meerdere panelen tegelijk kunnen worden geïnstalleerd. U kunt ook beslissen hoe breed u uw ingang wilt hebben.