Door - Tom Cosyns

Energiezuinig-bouwen

Energiezuinig-bouwen

Ze liggen voor de hand maar juist daardoor vergeten we ze vaak. Verlaat je een kamer, doe dan het licht uit. Kies daarnaast voor led- of spaarlampen en vergeet niet om gloei – en gewone halogeenlampen zoveel mogelijk te vermijden. Wist je dat de kleur van de muren en het plafond ook een rol speelt bij je elektriciteitsverbruik? Zo vragen donkere plafonds meer licht dan zachte tinten.

4 – modern bouwen. Laat zonnepanelen plaatsen Zijn zonnepanelen nog de moeite waard zonder subsidies? Jazeker! De voordelen tel je niet op één hand, kijk maar mee: Je produceert zelf elektriciteit en bespaart op je energiefactuur. Je bent lief voor het milieu want je levert een bijdrage tot vermindering van het broeikaseffect. Je wilt nog onafhankelijker zijn? In combinatie met een een warmtepomp zet je alvast de volgende stap naar grotere energie-onafhankelijkheid.

Bouw Je Eigen Energiezuinige Woning

Je komt tegemoet aan de EPB-eisen voor hernieuwbare energie. EPB staat voor Energie prestatie en binnenklimaat (deze berekening moet je maken bij elke nieuwbouw of grondige renovatie. Niet te verwarren met de EPC-waarde, dat is een document dat je moet kunnen voorleggen bij de verkoop of verhuur van een woning).

Het is aan te raden om contact op te nemen met de gemeente voor jouw specifieke situatie. Bovendien krijg je in sommige gemeentes een premie, dus even informeren is de boodschap. 5. Kies voor een verwarmingsketel met een zeer hoog rendement Een verwarmingsketel van 15 jaar of ouder verliest rendement en de onderhoudskosten gaan de hoogte in.

Energieneutrale Huizen

Een bestaande woning ombouwen tot een , lang leek het een utopie. modern bouwen. Maar dat is buiten de huidige innovatieve technieken gerekend. Het samenwerkingsverband Renolution, waar ook Deceuninck deel van uitmaakt, ontwikkelde een unieke, om woningen bouwkundig klaar te maken voor energieneutraliteit. Hoe dat precies in z’n werk gaat, lees je hieronder! Wat is de Renolution-methode? Renolution is een samenwerkingsverband tussen ondernemingen die stuk voor stuk gespecialiseerd zijn in .

De Renolution-methode maakt gebruik van buitengewoon goed isolerende dak- en gevelelementen die eenvoudig aan de woning bevestigd worden met een stevig maar . En dat allemaal in de gewenste afwerking, inclusief passende raamprofielen, beglazing en een ventilatiesysteem met warmteterugwinning en zonnepanelen. Dankzij dit systeem is verbreding en verzwaring van de funderingen niet nodig en kunnen sloopwerkzaamheden aan de gevels en het dak achterwege blijven.

U steeds 100% kunnen ontspannen in uw privé wellness en de therapeutische gevolgen voelen na een sessie in bijvoorbeeld uw infrarood sauna is onze prioriteit. En daar willen wij iedereen afzonderlijk in helpen. Afzonderlijk vraagt u zich af? Inderdaad, wij zoeken samen met u de ideale infraroodcabine!

Passiefhuis, Energiezuinig Bouwen

Die zijn : De lichte stalen constructie vormt een isolerende schil die je woning in één klap isoleert. Door alles in te pakken, daalt de vraag naar met 90%. Worden daar nog eens ventilatie en zonne-energie aan gekoppeld, dan scoort je woning nóg beter. Het hoeft geen betoog dat je energierekening er alleen maar wel bij vaart.

Bovendien duurt de renovatie maar . De buitenafwerking van de woningen wordt volledig naar wens aangepast – modern bouwen. Droom jij ook van een op-en-top isolerende woning? Bezoek dan zeker de website van Renolution of begin alvast met kwalitatieve en hoogisolerende PVC-ramen? Vraag een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze verdelers! Meer informatie nodig? Vraag een gratis brochure aan! .

Energiezuinig Bouwen éN Verbouwen – Vastgoed

We hebben maar één natuur. Dat zijn we ons bij Bouwbedrijf Hijnekamp terdege bewust. In ons eigen pand dat in 1999 gebouwd is, hebben wij bijvoorbeeld al isolatie toegepast met een Rc=5. 0 en ook een regenwater hergebruikinstallatie. Met deze maatregelen waren wij onze tijd dus ver vooruit! Wij adviseren u graag op het gebied van milieuvriendelijke materialen en tevens in het energiezuinig bouwen of verbouwen van uw woning.

Meer Met Minder is een nationaal programma voor energiebesparing in de bestaande voorraad woningen en andere gebouwen. Het programma heeft tot doel om in de periode 2008-2020 het energieverbruik in minimaal 2,4 miljoen bestaande woningen en andere gebouwen met 30% te reduceren. Voor een nieuwbouw woning dient bij de aanvraag van de bouwvergunning een EPC-berekening ingediend te worden.

Hoe Maak Je Je Huis Energiezuiniger

De woning voldoet indien een EPC van 0,6 of minder gehaald wordt. Aangezien wij zelf ook de EPC-berekening maken, nemen wij graag op dat moment ook de wensen van de klant mee waarbij comfort voor de klant voorop staat. Architect Antwerpen. Als u toch overweegt om bijvoorbeeld een airco aan te schaffen, zullen wij zeker een warmtepomp adviseren waarbij u de mogelijkheid hebt om met hetzelfde systeem naast verwarmen in de winter ook kunt koelen in de zomer.

Indien die wens er is, schakelen wij een gecertificeerde EPA-adviseur in die met u een rapport zal opstellen. Vervolgens zullen wij die maatregelen meenemen in onze offerte. De EPA-adviseur geeft tevens aan op welke maatregelen subsidies verleend kunnen worden waarna wij u vervolgens gratis helpen bij het aanvragen van de subsidies.

Duurzaam Bouwen – Renovatiebedrijf

Mensen zoeken een woning met acceptabele totale woonlasten per maand en oplopende energiekosten hebben hierop een steeds grotere invloed.

Wat zeggen Erg blij dat onze CV ketel na onze verhuizing kon worden nagekeken door de toppers van ITD. Vakkundig personeel die weten wat ze doen. Daarnaast een goede uitleg gekregen over het onderhoud wat werd gepleegd. Al met al dus dik tevreden! – Hendrika de Jong, Gemiddeld verbruikt een woning 1600m3 gas en 3500 k, WH stroom per jaar.