Door - Tom Cosyns

Dit zijn dé tuintrends van dit moment

Eet jij met het mooie weer graag buiten? Of breng jij dit jaar de zomer in Nederland door? Dan is het tijd om jouw tuin eens een flinke make-over te geven. Ook dit jaar komen er op tuingebied een hoop nieuwe trends voorbij. Denk bijvoorbeeld aan een tuin geïnspireerd door de Japanse theetuin. Of ga jij toch liever voor een strakke en moderne stijl? Misschien denk je er wel aan om je tuin helemaal opnieuw aan te leggen met een ophoogzand Big Bag. Toe aan nieuwe inspiratie? Lees dan vooral verder!

Wereldse tuin

Met de ruimte om je huis kan je natuurlijk veel kanten op gaan. Het is daarom begrijpelijk dat je niet goed weet waar je moet beginnen. Waarom laat je je niet inspireren door een land of werelddeel? De Japanse theetuin, bijvoorbeeld, kan een mooie inspiratie zijn voor een rustige en ontspannende omgeving. Denk hierbij aan veel organische vormen, lage tuinmeubels en bijzondere planten waartussen je helemaal tot rust komt. Ook grind, makkelijk te bestellen in grote tuinbags, past hier bijzonder goed bij. Je kunt je ook laten inspireren door de buitenwijken van New York City en voor een industriële en moderne stijl gaan. Een ‘urban’ omgeving namelijk is ook helemaal hip dit jaar.

Andere stijlen

Je kunt je tuin natuurlijk ook een retro look geven en voor ‘bohemian’ stijl gaan. Hiervoor hoef je ook helemaal niet veel geld uit te geven in een duur tuincentrum. Vaak hebben kringloopwinkels namelijk ook ontzettend mooie meubels die je ook in de tuin kan zetten. Ook via het internet kun je door een beetje goed te zoeken een mooi item voor in je tuin vinden. Met een likje verf komt een oude tuinbank bijvoorbeeld weer helemaal tot leven. Daarbij kun je met mooie kleden en sierkussens in retro stijl al een heel eind komen. Dus, waar wacht je nog op?!