Scab Design is een bekend meubelmerk uit Italië. Al meer dan 55 jaar staat dit merk bekend om zijn kwaliteit en mooie kwaliteit over de gehele wereld. Door deze jarenlange ervaring wordt Scab Design internationaal gerespecteerd en is het een begrip geworden in de tuinmeubel branche. Sinds 1957 is Francesco Battaglia Managing Director.

Dankzij de vier eigen fabrieken in Italië is het voor Scab Design mogelijk om snel te kunnen schakelen. De ervaring en de goede kwaliteit checks zorgt ervoor dat er telkens weer een kwalitatief goede tuinstoel uit de fabriek komt.

De kwaliteitsmaterialen en de productie know-how die is opgebouwd in de loop der jaren zorgt ervoor dat Scab Design succesvol haar product kan exporteren. De kenmerken van Scab zijn: het Made in Italy kenmerk, oog voor detail en het ontwerp is volledig gebaseerd op functionaliteit. Dit is de reden dat na 55 jaar van succes nog steeds een van de leidende merken in de tuinstoelen branche is.

Designers

Scab Design heeft diverse designers die elk een eigen inbreng hebben in de ontwerpen. Iedere ontwerper brengt zijn of haar unieke kenmerken tot uiting in de tuinstoelen.

Centro Stile Scab

Alle producten van Scab worden ontworpen door een internationaal team van onderzoekers en ontwerpers. Hoofd ontwerper Luisa Battaglia is de creatieve geest achter het team. Dit team is erg goed in het begrijpen van de echte behoefte van de klanten. Ze gaan altijd verder dan de hedendaagse trends en hebben kwaliteit hoog in het vaandel staan. Daarnaast zijn de prijzen erg concurrerend.

Alle designs van Centro Stile Scab zijn originele Scab modellen. Ze zijn geproduceerd en ontworpen met het CATAS testlaboratorium. De ontwerpen zijn vastgelegd door middel van patenten, exclusieve rechten en begaan een van de strengste kwaliteitscontroles.

Luisa Battaglia

Ze is in 1963 geboren in het plaatsje Brescia in Italië. Ze heeft architectuur gestudeerd en werkt sinds 1990 voor de SCAB Groep. Ze coördineert een groep van internationale designers. Daarnaast heeft ze nog de leiding over de planning, artistieke design en de communicatie.

Arter en Citton

Alberto Werner Arter heeft architectuur gestudeerd aan de Venice Universiteit. Hij heeft samengewerkt met een universiteit om de connectie tussen architectuur en fotografie te bestuderen. Daarna heft hij jarenlang gewerkt als professioneel architect en ontwerper in Venice en Geneva. Veel van zijn projecten zijn geselecteerd voor tentoonstellingen voor design en architectuur. In 1990 heeft hij samen met Fabrizio Citton de studio Arter en Citton opgericht.

Fabrizio Citton heeft ook een diploma in architectuur. Daarnaast besteedt hij veel tijd aan interieur design, visuele verkoop en grafisch design. In de loop der tijd is Fabrizio art-director geweest bij verschillende bedrijven. Vanaf 2001 is hij betrokken bij een groot aantal projecten en producten in de architectuur en design die zijn gepubliceerd in diverse magazines en gepresenteerd zijn op tentoonstellingen.

Roberto Semprini

Deze ontwerper is geboren in 1959 in Italië en heeft al vele mooie designs gemaakt voor Scab design. Hij is momenteel leraar in het Design vak. Daarnaast heeft hij een kunst gallerij.

Mark Robson

Mark Robson’s meubel projecten beginnen met experimentele ideeën en onderzoek. Zijn werk is vaak geschikt voor commercieel gebruik en massa productie. Oorspronkelijk komt Mark Robson uit Engeland en heeft daar ook gestudeerd. Mark Robson heeft veel tuinstoelen voor Scab Design ontworpen. Deze tuinstoelen hebben een strak en tijdloos uiterlijk waardoor deze geschikt zijn voor vele interieurs.